Çuha Çiçeği Nedir?

Bulunduğumuz ortama olumlu enerjiler katabilmek için bazen dekoratif unsurlardan bazen de canlı dostlarımızdan yardım alırız. Evlerimizde, iş yerlerimizde tercih ettiğimiz bitkiler ile zamanla aramızda bir bağ oluşmaya başlar. Çuha çiçeği, bu bitki türleri içerisinde en fazla tercih edilenler arasında yerini almaktadır. Canlı renk tonlarıyla etrafa adeta görsel şölen yaşatan Çuha çiçekleri, bakımı oldukça kolay bitkilerdir. Çuha çiçeği çok yıllık bir bitkidir. Çeşitli renk seçeneklerine sahiptir. Boyu ortalama 25 cm’ye kadar uzamaktadır. Hemen hemen tüm iklim türlerine ayak sağlayabildiği için iç ve dış mekanlarda kolaylıkla gelişimini tamamlayabilir.

Çuha Çiçeği Nasıl Yetiştirilir?

Çiçekseverlerin olmazsa olmazları arasında yerini alan Çuha çiçeği, bakımının kolay olması sebebi ile insanların gönlünü kazanan bir bitki çeşididir. Görsel açıdan hafızalarda yer ediyor olması da cezbedici bir diğer özelliğidir. İnsan vücuduna olan faydaları kaçınılmazdır. Evlere canlılık katarken, şifa saçabilen nadir bitki türlerindendir. Günün stresinden uzaklaşmak için Çuha çiçeği adeta bir rehber görevi görmektedir. oldukça rağbet gören bu çiçeğin yetiştiriciliği de sanıldığının aksine oldukça pratiktir.

Sağlıklı bir Çuha çiçeği yetiştirebilmek için öncelikle verimli ve nemli bir toprak tercih edilmelidir. Toprağının hafif nemli kalması gerektiği için toprak kurumaya başladıkça sulama yapılmasında fayda var. Yaz aylarında daha fazla suya ihtiyaç duyarlar. Her zaman aynı miktarda ve aynı günlerde sulamaya dikkat edilmelidir. Bunların yanı sıra doğru ışıktan yararlanmak Çuha çiçekleri için son derece önemlidir. Çuha çiçekleri maalesef ki doğrudan ışıkları pek sevmezler böylelikle de olumlu yönde bir gelişim sağlayamazlar. Mümkün oldukça dolaylı yoldan ışık kaynağından faydalanmak en iyisidir. Yarı gölge yerler gelişimleri için en idealidir.

Çuha çiçeği çok sıcak veya çok soğuk ortamlara maruz bırakılmamalıdır. İç mekanda konumlanıyorsa eğer yerini çok sık değiştirmek çuha bitkisini olumsuz etkileyecektir. Hatta bu nedenle yapraklarını dökebilirler. Çoğaltılma işlemi ise, bitkiye zarar vermeden özenli bir şekilde yapılmalıdır. Bitkinin köklerinden ayırma yöntemi ile çoğaltma yapılması en doğrusu olacaktır. Kökleri yeni saksılarına ekerek çoğaltma işlemi tamamlamış olunur. Böylelikle birçok Çuha çiçeğine ev sahipliği yapabilirsiniz.

İçeriği Oyla!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir