açlık krizi

Açlık Krizini Önlemenin Yolları

Diyet yapmaya başladığınız zaman daha fazla ortaya çıkmaya başlayan açlık krizleri esnasında kontrollü bir şekilde davranmazsanız kilo verme sürecinizde büyük hatalara yol açabilirsiniz. Şiddetli bir şekilde yoğun olarak hissetmeye başlayacağınız açlık hissi aslında yapay bir açlık hissidir. Öncelikle bunu aklınızdan çıkartmazsanız daha sonraki süreçlerde kilo vermeniz daha da kolay bir hal alacaktır.

açlık krizi
açlık krizi

Hazır olarak satılan gıdaları pek çok insan tüketmeyi bir hayli seviyor. Ambalajlı olarak işlenmiş bir şekilde satılan gıdalar, doyurucu etkisi düşük olan ve şişmanlatıcı etkisi ile birlikte kolesterol etkisi de yüksek olan gıdalardır. İlk olarak bu gıdalardan uzak durmanız gerekiyor.

Şeker Nasıl Tüketilmeli?

Metabolizmanızın olması gerektiği şekilde çalışabilmesi için şekerli yiyeceklere ihtiyaç duyarsınız. Şekerli olan yiyecekler sadece kilo aldıran yiyecekler değildir. Aynı zamanda çabuk acıkmanıza da sebep olurlar. Şekerli yiyecekler şekere dönüştüğü zaman vücudunuz içerisinde karbonhidratlı yiyecekler ile aynı etkiyi gösterir. Ancak bu durumda tamamen şeker alımını kesmeniz de yanlış olacaktır. Şeker ihtiyacınızın büyük kısmını meyvelerden sağlarsanız daha sağlıklı bir adım atmış olursunuz.

şeker tüketimi
şeker tüketimi

Kaliteli uyku uyuyamamak ya da uykusuzluk da açlık krizlerinin meydana gelmesine yol açabilir. Uykusuzluk yaşayan bünyeler enerji açığı da yaşarlar. Enerji açığının dengelenebilmesi için ise daha fazla yemek istersiniz. Kahve ve bisküvi gibi gıdaları tüketmeniz de açlık krizinizi bastırmak yerine daha da fazla tetikler.

İçeriği Oyla!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir