çalışma masası modelleri

Düzenli Çalışma Masası İçin Öneriler

Masa başında çalışanlar günlük yaşamlarının çok büyük bir kısmını çalışma masalarında geçiriyorlar. Ve bu kişiler genel olarak masalarının düzensizliğinden şikayetçiler. Üstelik çalışma masasının dağınıklığı yalnızca görüntü olarak hoş durmamakla kalmıyor, aynı zamanda kişilerin dikkatlerini dağıtarak verimlerini düşürüyor. Dağınıklığın önüne geçilmesi adına ise dikkat edilecek olan birkaç küçük detay bulunmakta.

çalışma masası
çalışma masası

Masada Gereksiz Eşyaları Barındırmayın

İlk aşamada yapılacak olan şey, gereksiz olan eşyaların masada bulundurulmaması. Masada günlük olarak en fazla kullanılan eşyalar el altında bir yere koyulurken daha az kullanılacak olan eşyalar ise mümkün olduğu kadar kişilerin hareketlerine engel olmayacak yere kaldırılmalı. Hiç kullanılmayan eşyalar ise masada bulundurulmamalıdır.

Kalemlikleri Tercih Edin

Birçok kişi masada kalemlerini her yere dağıtırlar, bu da masanın kötü bir görüntüye ulaşmasına neden olur. Halbuki şık bir kalemlik hem masadaki kalemleri tek bir yerde toplayacak hem de görünümü çok daha güzel bir görünüme eriştirecektir.

çalışma masası modelleri
çalışma masası modelleri

Post – It Kullanın

Günlük yapılacak olan işlerini unutmamak isteyenler ve masasını kağıtlar ile doldurmak istemeyenler, bunun için birbirinden farklı renklerde ve boyutlarda olan post-it çeşitleri arasından rahatlıkla seçim yapılabilir.

Dosyalık ve Bölmeli Kutulardan Yararlanın

Çalışma esnasında her şeyin elinin altında olmasını isteyenler, bunun için dosyalıklar ve bölmeli kutulardan faydalanabilirler. Bunların içerisine koyulacak olan dosyalar, ataçlar, bantlar, post-it, işaret bandı gibi şeyler, çalışırken bir şeyleri aramak ile zaman kaybedilmemesine yardımcı olur.

İçeriği Oyla!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir