Diyet Salatalar Nelerdir?

Yaz denilince akla ilk gelen yiyecek çeşidi salatadır. Diyetlerin vazgeçilmez öğünü salataların hiç kalorisi yok zanneder ve çokça yeriz. Bir yere kadar doğru ancak doğru adımlar izlenirse.

Diyet Salatası Nasıl Olmalı?

Diyet salatasında mümkünse sadece yeşillikler olmalı, zeytinyağı ise yok denecek kadar az olmalı. Peynir, yoğurt, salata sosları diyet salataları için ne yazık ki uygun değildir. Eğer sindirim probleminiz yoksa zeytinyağını sıfıra indirebilirsiniz. Havuç gibi yüksek şeker içeren sebzeler de yine diyetlerde çok fazla önerilmez

En Yeşil Salata Tarifleri

Yukarı belirttiğimiz gibi daha çok yeşillerden oluşan salatalar diyetinize daha uygun olacaktır. Gelelim hem lezzetli hem güzel salata tariflerine.

Ispanaklı Elma Salatası

Herkes tarafından sıkça tüketilen bir sebze olmamasına rağmen doğru kullanıldığında çok lezzetlidir. Salatası da bunlardan biridir

7 – 8 yaprak taze ıspanak
Yarım yeşil elma
1 tatlı kaşığı kinoa
1 salatalık
1 yemek kaşığı az yağlı yoğurt
Yarım limon

Yeşil elmaları küp küp ve küçük parçalar halinde doğrayın. Ispanakları pişirmeden çiğ olarak tüketeceğimiz bu tarifte ıspanaklar daha büyük parçalar halinde doğranacaktır. Pişen kinolara, doğradığımız salatalık, elma ve ıspanakları karıştırın. Üzerine yarım limonun suyu ve bir yemek kaşığı yoğurdu ekleyip karıştırın. Yoğurdun tuzu ve yağı salatanız için muhtemelen yeterli olacaktır. Diyette olduğunuz için ekstra tuz ve yağ koymamaya dikkat edin. Eğer diyet listenizde varsa 3 – 4 adet kadar da badem ekleyebilirsiniz.

Narlı Ispanak Salatası

Ispanağı size sevdirmek için ıspanaklı ikinci tarif geliyor.

7 – 8 yaprak taze ıspanak
1 yemek kaşığı nar
3 adet ceviz
Yarım yemek kaşığı nar ekşisi
1 tatlı kaşığı chia tohumu

Malzemelerin hepsini doğrayıp karıştırın. Ceviz miktarını biraz da size bıraktık. Diyetinizdeki ceviz ve yağ miktarını aşmadan bu sayıyı artırabilirsiniz. Ancak ekstra yağ eklemenize gerek yok. Chia tohumları da sizi tok tutacaktır.

Semizotu Salatası

Taze semizotlarından yapılacak mükemmel bir tarif geliyor. Semizotu denilince akla hep yoğurtlu semizotu salatası geliyor ancak diyetinizi bambaşka bir lezzetle tanıştırmak istiyoruz.

Semizotu
1 adet kapya biber
1 adet salatalık
1 adet yeşilbiber
Yeşil soğan
1 yemek kaşığı lor peynir
1 adet domates
3 adet ceviz
Yarım limon suyu
Az tuz
Pul biber

Salatanın ana malzemesi semizotu olduğu için miktar belirtemedik ancak orta büyüklükteki çorba kasesi kadar semizotu sizi fazlaca doyuracaktır.
Tüm malzemeler çiğ olarak kullanılacak olan tarif için hepsi küçük küçük doğranır ve karıştırılır. Günlük peynir ihtiyacınızın tamamını bu salatada kullanmak isteyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Tüm bu tariflere ek olarak salata sosları için özellikle dikkat etmeniz gerekmektedir. Zeytinyağı yerine hem lezzet katacak hem yağını verecek ceviz tercih edebilirsiniz, badem de aynı şekilde salatalara çok yakışan bir lezzettir.

İçeriği Oyla!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir